Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Darülaceze Sosyal Yaşam Kenti’nin açılışında konuştu. İfade

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “127 yıl önce Darülaceze ile sosyal hizmetler alanında dünyaya bir model sunduk. Bu bakış açısıyla sosyal hizmetlerde çığır açan Darülaceze’mizin mirasını yeni yüzyıla taşıyoruz” Sosyal Yaşam Kentimizle.” söz konusu.

Arnavutköy’de yapımı tamamlanan Darülaceze Sosyal Yaşam Kenti Açılış Töreni’nde konuşan Göktaş, temel atma töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve katılımıyla geçen yıl mayıs ayında yapıldığını hatırlattı.

Sözünü tutmanın heyecanı, memnuniyeti ve gururuyla bugün burada olduğunu belirten Göktaş, “Biz büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. İlhamını ve gücünü geçmişten alan, mirası inşa eden bir ekibiz. Bizler Atalarımızın mirasını çağın gerekleriyle donatarak geleceğe taşıyan bir davanın askerleri. 127 yıl önce “Darülaceze ile dünyaya sosyal hizmet açısından bir model sunduk. Bu bakış açısıyla sosyal hizmetlerde çığır açan Darülaceze’mizin mirasını Sosyal Yaşam Kentimizle yeni yüzyıla taşıyoruz.” dedi.

Bakan Göktaş, “Türkiye Yüzyılı”nı “şefkat yüzyılı” ilan eden ve onu dünyada eşi benzeri olmayan değerli bir eserle mühürleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

“Merhamet yüzyılı”nın, insanlık vicdanının sustuğu yerde sesini herkesten daha yüksek sesle duyurmak, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara yardım eli uzatmak anlamına geldiğini belirten Göktaş, şöyle konuştu:

“Bugün sizlerle birlikte açılışını yaptığımız Sosyal Yaşam Şehrimiz bu geleneğin en değerli göstergelerinden biridir. Ziyaretçilerimiz darülacezemizin bahçesinde bir kaide olduğunu biliyorlar. Bu kaide kiliseye eşit mesafede bulunmaktadır. Öyle ki, bu kapı her çalındığında herkes gelir” Teninin rengine, kime inandığına, neye inandığına, hangi dili konuştuğuna bakmaksızın herkesi aynı samimiyetle karşıladı. Bu kapı, güvenin ve huzurun, çalışmanın ve aşırılığın çok ötesinde bir bilgelikle gelen misafirleri büyük bir sevgi ve hoşgörüyle karşıladı.”

Göktaş, bugün Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç katliamlarından birine tanık olduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde de belirttiği gibi, İsrail yönetimi son dönemde insanlık suçu işliyor. Tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de kadınlar ve çocuklar, “Yaşlılardan, hastalara kadar insanlar öldürülüyor, evleri işgal ediliyor. 37 gündür devam eden bu soykırımda hayatını kaybeden sivillerin yüzde 73’ü maalesef kadın ve çocuklardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail yönetiminin suyu bile silah olarak kullandığını belirten Göktaş, “Her zaman olduğu gibi Filistin’in sesi olmaya ve Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Sayın Hanım’ın önderliğinde. (Emine Erdoğan), Filistin’deki yetimlere destek olmaya devam edeceğiz. “Geriye kalan çocuklara şefkat eli uzatmak için girişimlerimizi başlattık.”

Göktaş, Ukrayna’da mağdur çocuklara uzattıkları yardım elini şüphesiz Filistinli çocuklara da uzatacaklarını belirtti.

“100 bin kişiye şefkat kapısı oldu”

Sultan II. Abdülhamid’in bağışıyla kurulan Darülaceze’nin çağının çok ilerisinde bir kurum olduğunu kaydeden Göktaş, “Geçmişle gelecek arasında bir köprü olan darülaceze, insanlık için bir umut kapısı haline geldi. çocuklar, yaşlılar ve hastalar. Sultan II. Abdülhamid’in “Uğruna canımızı verdiğimiz bu kurum, bağışçılarımızla her geçen gün daha da güçlendi. Kuruluşundan bu yana 30 bini çocuk olmak üzere toplam 100 bin bireye şefkat kapısı oldu. Şu anda 600’e yakın kişiye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.” dedi.

Göktaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla dünyanın en güzel şehri İstanbul’da dünyanın en güzel sosyal yaşam şehri kuruluyor. Sosyal Yaşam Şehrimiz ‘yavaş, yatay, yaşanabilir’ şehir anlayışıyla inşa edildi. Sosyal Yaşam Kentimizin projesi aynı zamanda Londra’da verilen uluslararası bir projedir. Ayrıca Real Estate Awards’ın bölgesel yarışmasında ‘En İyi Kamu Hizmeti Mimarisi’ ödülünü de kazanmıştır.”

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Darülaceze Sosyal Yaşam Kenti’nin toplam 23 bloktan oluştuğunu belirten Göktaş, “Yaşam Şehrimizde 928 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Yatak kapasitesi 23 bloktan oluşuyor. Gerekirse 1400’e kadar artırılabilir. Bu proje, dünya nüfusunun hızla yaşlandığı bir projedir.” “Böyle bir dönemde vizyoner bir bakış açısıyla ihtiyaçları öngörerek hayata geçirdik. Hospice Toplum Yaşam Şehrimiz ile yaşlı ve engelli bireylerin bakım hizmetlerine ilişkin dünya çapındaki sorunlara proaktif çözümler üreteceğiz.” söz konusu.

“Darülaceze’nin kuruluş ideolojisine uygun yeni yerleşkeler inşa edeceğiz”

Bakan Göktaş, Türkiye’nin bu alanda lider ülke olmasını sağlayacaklarını vurgulayarak, “Sağlık turizmi yoluyla yaşlı ve engelli bireylerin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasını hedefliyoruz. Eğitimli profesyonellerin mesleki gelişimlerine destek sağlayarak onlara destek olacağız” dedi. Yüksek kalite standartlarında eğitim ve iş imkanları.Bağışlardan elde edilen kaynaklarla, “Darülaceze’nin kuruluş felsefesine uygun yeni yerleşkeler inşa edeceğiz. Sosyal Yaşam Şehrimiz eşsiz bir model olarak çok değerli. Bir diğer önemli ideoloji ise bu modeli farklı uygulamalarla yaygınlaştırmaktır.” dedi.

“Türk siyasi tarihine güçlü bir iz bıraktık”

Başta desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar olmak üzere millete her türlü imkânı sunmak için aralıksız çalıştıklarını belirten Göktaş, “Medeniyet ve sosyal hizmet birikimimiz bizim için bir yol haritasıdır. Bu doğrultuda sizin liderliğinizde biz de varız. 21 yıldır sürdürdüğümüz çalışma ve hizmet politikamızla Türk siyasi tarihine güçlü bir iz bıraktık.Cumhuriyet’ “Şirketimizin 100’üncü yılını sosyal hizmetler açısından güzel bir tarihi eserle taçlandırıyoruz. Darülaceze bir mirastır, gölgesinde büyüdüğümüz bir çınardır. Bu mirası koruyarak ve çağın gereklerine göre dönüştürerek gelecek nesillere bırakıyoruz.” dedi.

Bakan Göktaş, Darülaceze Sosyal Yaşam Kenti’nin “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu en iyi anlatan projelerden biri olarak anılacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tecrübeli Ustasıyla Lider. %100 Garantili Hizmet. Teklif Alma Hızlı Servis Agı
Başa dön tuşu