Ethereum’u Diğer Kripto Para Birimlerinden Farklı Kılan Nedir?
Kripto topluluğunda hacme göre en büyük ikinci kripto varlığı. Ethereum bu bölümde gördüğünüz diğer tüm kripto para birimlerinden ve jetonlardan farklıdır. Bitcoin ve Ethereum arasında bile çok büyük farklar var. Abartılı bir cümle kursak da yanlış olmaz: Ethereum olmadan bugün binlerce jetonkonuşmuyor olurduk
Peki ya Ethereum? Onu bu kadar özel yapan ne sorun nedir? Bir kripto para birimi teknik olarak tarihin ilk kripto para birimi olan Bitcoin’den nasıl daha değerli olabilir? Gelin bu sorunu birlikte tartışalım.
Kısaca açıklayalım: Bitcoin nedir?
2008 yılından beri hayatımızda olan Bitcoin aslında bir blockchain ağıdır. Ödemelere odaklanan bu ağ, herhangi bir kişi veya kuruma da uygulanabilir. bağlı değil . kodlar tarafından oluşturulan ve şifreliBir para birimi olan bu kripto para birimi, ödemeler dışında bir şey için kullanılıyor. kullanılmamış . Bitcoin en kolay şekilde bu şekilde açıklanabilir.
Peki Ethereum nedir?
2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, aslında Bitcoin ile aynı özellikleri paylaşıyor. Bir blok zinciri ağı Ethereum merkezi değildir, ancak özel güvenlik katmanlarına sahiptir. Ancak Ethereum’u bugünkü haline getiren asıl şey ” akıllı sözleşme“Aslında Bitcoin’in tüm özelliklerini taşıyan Ethereum, aslında Bitcoin’den daha fazlasına sahip.
Devam edelim: Akıllı sözleşme nedir?
1990’lardan bu yana Ethereum’un piyasaya sürülmesiyle akıllı sözleşmelerden bahsetmek, gerçek gerçekler haline geldi. Akıllı sözleşme dediğimiz şey, iki taraf arasında bir anlaşmanın algoritmalar ile onaylanması işlemidir. çok kullanışlı hayatını kolaylaştıracakBir şey icat etmek istiyorsanız, hızlı bir şekilde akıllı sözleşmelerle ilgili bir projeye odaklanın.
Herkesin anlayacağı dilden konuşalım. Bugün bir ev satın aldığınızda, tapu dairesine git; 2. el araç alım satımı için noter ofisleri kullanılmaktadır. İşte akıllı sözleşmeler, bunun gibi devlet dairelerine gitme ihtiyacı. ortadan kaldırır . Her şey bilgisayarda kaydedildiği gibi tamamlanır. Ancak akıllı sözleşmelerin bir geri alma mekanizması yoktur. Yani yapılan bir işlem geri alınamaz.
Noterin işi başka, tapu müdürlüğünün işi başka diyebilirsiniz. Haklısın ama akıllı sözleşmeler bunlar için özel olarak tasarlanmış. programlanabilir . Ek olarak; Ethereum üzerine inşa edilen hizmetler, istenirse birden fazla akıllı sözleşmeyi yönetebilir. geliştirilebilir . Burada bir ayrım yapabiliriz: Ethereum eşittir Windows işletim sistemi, akıllı sözleşmelere sahip rastgele bir hizmet Google Chrome eşittir.
Ethereum’un programlanabilir doğası, bu ağ üzerine kurulu oyunların ve hizmetlerin geliştirilmesini sağladı.
Ethereum, herkes tarafından özel olarak yapılandırılabilen bir yapıya sahiptir. Onu Bitcoin’in önüne geçiren şey budur. Bugün, isterseniz Ethereum ağını özelleştirebilir ve kendinize özel bir ağ oluşturabilirsiniz. oyun tasarlayabilirsin.
Merkezi olmayan finans (DeFi) denilen şeyler de Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş yapılardır. Ve tüm bunlara ek olarak, kripto topluluğu bir dönem trend haline getirdi. NFTAslında bugün Ethereum sayesinde var oldular.
Bitcoin ve Ethereum neyi hedefliyor?
Bitcoin tıpkı Türk lirası veya dolar gibi hayatımıza yerleşip aktif olarak kullandığımız bir araçtır. amaç para olmak . Ethereum’un amacı para olmak değildir.
Ethereum, merkezi olmayan hizmetlerin geliştirilmesini ve kullanılmasını istiyor. Bu servislerdeki işlem fiyatları Ethereum’un temel amacıdır. Takım, işlem ücretleriÜzerinden para kazanmak istiyor.
Son olarak, “Ethereum” kelimesi yanlış telaffuz ediliyor!
“Ethereum” kelimesi birçok kez kullanılmıştır. kripto para birimi gibi bahsedilir. Ancak bu doğru değil. Ethereum dediğimiz terim blockchain ağının kendisidir. Bu ağın yerel para birimi ise eter (ETH)’dir. Ancak hem borsalar hem de yatırımcılar bu ayrımı önemsemiyor.