Teknoloji

Dolandırıcıların hesabınızı çalmasını zorlaştıracak WhatsApp özellikleri

Naber kullanıcılarına bir dizi yeni güvenlik özelliği sunmaya başlıyor. Bu özellikler Hesabınızı tehlikeye atabilecek SIM hırsızlığıve kullanıcıları diğer sosyal mühendislik saldırılarına karşı korumak için önemli adımlar atıldığına dair kanıtlar.

Çok yakında, WhatsApp’ı yeni bir cihaza indirdiğinizde ve hesabınızı o telefona taşımak istediğinizde, onaylamak için tıklayın. Eski cihazınızı kullanmanız istenebilir. Bir WhatsApp sözcüsü, Account Protect adını verdikleri bu özelliğin ancak şüpheli bir kayıt girişimi tespit edildiğinde devreye gireceğini söylüyor. Eski cihazınıza erişiminiz yoksa şirketten size ikinci bir “tek kullanımlık şifre” göndermesini isteyebilirsiniz.

Yakın zamanda cihaz değiştirmeyi düşünmüyorsanız bile, yeni özellikler WhatsApp hesabınızı daha güvenli hale getirecek. Şirket, hesabınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı korumaya yardımcı olacaklarını ve WhatsApp’ınızın güvenliği ihlal edildiğinde sizi daha uygun şekilde koruyacaklarını söylüyor.

Ayrıca WhatsApp’ta Ayrıca, birisiyle iletişimlerinin şifreli olduğunu doğrulamalarını kolaylaştırır. . Şu anda, biriyle iletişiminizi doğrulamak, bir kişinin bilgi sayfasının altındaki Şifreleme sekmesine dokunarak bulabileceğiniz bir QR kodunu taramayı veya 60 basamaklı bir sayıyı karşılaştırmayı içerir. Yakında, sekmeye dokunmak, ilişkinizin sadık olup olmadığını otomatik olarak onaylayacaktır.

Yeni özellikler önümüzdeki aylarda tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Ortada, hesabınızı güvende tutmak için elinizden gelenin en iyisini yapmak istiyorsanız, WhatsApp ana şirketi Meta, iki faktörlü kimlik doğrulamayı ve şifrelenmiş yedeklemeleri etkinleştirmenizi önerir.

samsathaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tecrübeli Ustasıyla Lider. %100 Garantili Hizmet. Teklif Alma Hızlı Servis Agı
Başa dön tuşu