Haber

Rahul Gandhi, Hindistan Başbakanı Modi’yi ülkeyi bölmekle suçladı

YENİ Hindistan’da, muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresi partisinin eski lideri Rahul Gandhi, Başbakan Narendra Modi’yi ülkeyi bölmekle suçladı.

Gandhi, ABD’nin New York eyaleti Manhattan’da düzenlenen Overseas Indian Congress’te yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek, ABD’deki Kızılderilileri evlerine dönmeye ve Hindistan anayasası ve demokrasisi için direnmeye çağırdı.

Gandhi, Modi yönetiminin eğitim ve işsizlik gibi değerli konuları görmezden geldiğini ve ülkeyi böldüğünü savunarak Başbakan Modi’yi ve iktidardaki Bharatiya Janata Partisini (BJP) de sert bir şekilde eleştirdi.

Gadi, “İnsanlara kaba davranmak ve şiddet kullanmak Hint değerleri değil” dedi. söz konusu.

Başbakan’ın da taşıdığı “Modi” soyadına hakaret ettiği için 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Gandhi, 24 Mart’ta milletvekilliği görevinden alındı.

Hindistan parlamentosundan yapılan yazılı açıklamada, ana muhalefetteki Kongre Partisi’nin (INC) üyesi olarak Güney Kerala eyaletinde bir seçim bölgesini temsil eden Gandhi’nin göreve geldiği tarihten itibaren parlamentonun alt kanadından ihraç edildiği belirtildi. mahkum edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu